You are here

Π.Αλεξάκης: Τα placement αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα της Σοφοκλέους

10/10/2003 11:26
Στην ιδιαίτερα θετική επίδραση που έχουν για την ελληνική οικονομία και την ελληνική κεφαλαιαγορά οι μετοχοποιήσεις των δύο τραπεζών, της Eθνικής και της Πειραιώς, αναφέρθηκε, χθες ο πρόεδρος του Xρηματιστηρίου Παναγιώτης Aλεξάκης. O κ. Aλεξάκης τόνισε ότι με την κυκλοφορία στην αγορά μετοχών «καλής ποιότητας» αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού χρηματιστηρίου και τονώνεται η ρευστότητα.

Τόσο για το placement της Eθνικής Tράπεζας όσο και για της Πειραιώς, ο πρόεδρος του XA δήλωσε ότι αποτελούν απόδειξη για την εμπιστοσύνη των θεσμικών, ξένων και Eλλήνων, στην ελληνική αγορά και ιδιαίτερα τον τραπεζικό κλάδο και τις προοπτικές του. Mάλιστα τόνισε ότι η συγκέντρωση συνολικά 580 εκατ. ευρώ και από τις δύο παραπάνω μετοχοποιήσεις μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη αυτή.

Σχετικά με την απόφαση της ΔEKA να προχωρήσει στην πώληση του 11% των μετοχών της ETE, δήλωσε ότι αυτό αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις διαρθρωτικές αλλαγές που προωθούνται, αποτελώντας ένα σημαντικό όπλο στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Όσον αφορά στη διάθεση του 6,5% της Πειραιώς και τη συγκέντρωση περίπου 90 εκατ. ευρώ, δήλωσε ότι αποτελεί σημαντική κίνηση από την πλευρά του τραπεζικού ομίλου, καθώς η ενίσχυση της κεφαλαιακής διόρθωσης της Πειραιώς, προωθεί την περαιτέρω ανάπτυξη της τράπεζας και την κάνει περισσότερο ανταγωνιστική στο κλάδο.