You are here

Πάνω από το επίπεδο των 2.100 η Σοφοκλέους

30/07/2003 12:34
Σε ανοδικό έδαφος κινείται η Σοφοκλέους, με το Γ.Δ. να έχει διασπάσει το σημείο αντίστασης των 2.100 και να βρίσκεται στις 2.121,48 μονάδες, υποχωρώντας από τα υψηλά ημέρας, τις 2.130 μονάδες.

Πολύ καλή η εικόνα και για τους δείκτες FTSE, με καλύτερη αυτή της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπου ΔΕΗ, Εθνική, Alpha και Εμπορική δίνουν τον τόνο. Στο FTSE 20 στα υψηλά της ημέρας παρατηρήθηκε η επανεμφάνιση του discount στα ΣΜΕ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου με αποτέλεσμα να ανακοπεί η ανοδική πορεία της αγοράς, κάτι που ίσως σηματοδοτεί την τάση μερίδας επενδυτών, οι οποίοι θέλουν ανοδικά την αγορά, αλλά εντός ορίου...

Όσον αφορά στις Τράπεζες, επιδεικνύουν μια ιδιαίτερη δυναμική, όπου κοπάζει για 2 - 3 συνεδριάσεις και μετά βαδίζει όλο και σε πιο ψηλά επίπεδα.

Πολύ καλός και ο τζίρος μέχρι στιγμής, μπορεί να κρατήσει το Γ.Δ. πάνω από τις 2.100, προκειμένου να δούμε σε επόμενες συνεδριάσεις τις 2.200 - 2.220, ενώ δεν θα πρέπει να αγνοηθεί ως συστατικό της σημερινής ανοδικής κίνησης και η έντονη φημολογία που υπάρχει αυτές τις μέρες.

Το σίγουρο είναι ότι ενθαρρυντικά επιδρά η προώθηση των μετοχοποιήσεων.

Αδιαφορία σήμερα για την ΕΥΔΑΠ, ενώ πολύ καλή είναι η συμπεριφορά της Αττικής, καθώς όλο και πιο κοντά στην πραγμάτωση του φαίνεται το σενάριο της συγχώνευσης της με το Ταχ. Ταμιευτήριο.

Πολύ καλή εισαγωγή της Ιnterfish (+40%), στην πρεμιέρα της στο ΧΑ με καλό όγκο συναλλαγών.