You are here

Παπαντωνίου: Δηλώσεις για ιδιωτικοποίηση της Γενικής

25/07/2003 14:29
Δεν υπάρχουν ακόμα συγκεκριμένα αποτελέσματα στην πορεία ιδιωτικοποίησης της Γενικής Τράπεζας, υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Παπαντωνίου εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο κ. Παπαντωνίου σημείωσε, ότι όταν υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Απαντώντας στην ερώτηση αν υπάρχουν συγκεκριμένα ονόματα τραπεζών, επεσήμανε ότι η διαδικασία έχει εμπιστευτικό χαρακτήρα με τον σύμβουλο που έχει οριστεί να συγκεντρώνει τις προσφορές και ο οποίος θα προβεί σε σχετική ενημέρωση. Στο σημείο αυτό ο υπουργός εξέφρασε την ευχή αυτό να μη συμβεί αργά.

Ωστόσο, ο κ. Παπαντωνίου εμφανίστηκε αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα, ενώ όσον αφορά το σενάριο της μεταβίβασης αρμοδιοτήτων από τη Γενική Τράπεζα στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, ανέφερε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα καθώς μέτοχος της Γενικής Τράπεζας δεν είναι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αλλά το Μετοχικό Ταμείο Στρατού.

Η εξέλιξη της πορείας ιδιωτικοποίησης της Γενικής Τράπεζας εξετάστηκε κατά τη σημερινή σύσκεψη που είχε το πρωί ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη, τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας Νικόλαο Γκαργκάνα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου.