You are here

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου

16/05/2018 15:39

Την παραίτησή του υπέβαλε το μεσημέρι της Τετάρτης 16 Μαΐου ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) Νικόλαος Σακελλαρίου. Όπως εξήγησε, στη σχετική ανακοίνωσή του, η παραίτησή του οφείλεται στη διαρροή πληροφοριών από τη διάσκεψη του ΣτΕ που αφορούσε τη συνταγματικότητα των αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα και τις περικοπές στις συντάξεις.

«Η αδιανόητη όσο και απαράδεκτη αυτή παραβίαση του δικαστικού απορρήτου, την οποία αντικειμενικά αδυνατώ να ελέγξω, επέφερε καίριο πλήγμα στην αξιοπιστία και το κύρος του θεσμού του Συμβουλίου της Επικρατείας και δεν μου επιτρέπει, πλέον, να εξακολουθήσω να ασκώ τα δικαστικά μου καθήκοντα με τη δέουσα ηρεμία και νηφαλιότητα», σημείωσε στην ανακοίνωσή του ο κ. Σακελλαρίου.

Όπως διευκρίνισε, φέτος συμπληρώνει 42 χρόνια θητείας στον θεσμό του ΣτΕ, τον οποίο αισθάνεται ότι υπηρέτησε με όλες του τις δυνάμεις. Παράλληλα, αναφέρθηκε στους απλούς πολίτες που αποτελούν «θύματα των μνημονίων» και «της κλιμακούμενης επικυριαρχίας του οικονομικού παράγοντα επί του θεσμικού», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά. Οι αντοχές των πολιτών διαρκώς δοκιμάζονται, υποστήριξε ο κ. Σακελλαρίου, συμπληρώνοντας ότι σε αρκετές περιπτώσεις ο ίδιος και ορισμένοι συνάδελφοί του υποστήριξαν ως μειοψηφίες τη «μη συμβατότητα των ρυθμίσεων του Μνημονίου με το Σύνταγμα της Ελλάδας».