You are here

Παράταση των μέτρων για τον κορωνοϊό

12/01/2022 16:58

Την παράταση των μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού κατά μία εβδομάδα από την προβλεπόμενη διάρκειά τους, εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων στην ελληνική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων εξέτασε τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα και την κατάσταση που διαμορφώνεται από την εξάπλωση της μετάλλαξης «Όμικρον» στη χώρα, αξιολογώντας ως πρόωρο το ενδεχόμενο της χαλάρωσης του υφιστάμενου πλαισίου μέτρων.

Αντίθετα, η επιτροπή εισηγήθηκε την παράταση εφαρμογής των μέτρων από τις 16 Ιανουαρίου που ήταν η αρχική τους διάρκεια μέχρι τις 23 Ιανουαρίου, με παράλληλη επαναξιολόγηση των δεδομένων.

Υπενθυμίζεται ότι το υφιστάμενο πλαίσιο μέτρων περιλαμβάνει περιορισμένο ωράριο λειτουργίας στους χώρους εστίασης και διασκέδασης έως τις 12 το βράδυ, απαγόρευση μουσικής και όρθιων πελατών, καθώς και περιορισμούς στους καθήμενους πελάτες ανά τραπέζι.

Επιπλέον, προβλέπονται περιορισμοί στην παρουσία οπαδών στα γήπεδα στο 10% της χωρητικότητάς τους με 1.000 άτομα πλαφόν, υποχρεωτική χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας σε συγκεκριμένους χώρους, τηλε-εργασία σε ποσοστό έως 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και ειδικές υγειονομικές προβλέψεις για τα επισκεπτήρια σε χώρους φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία.