You are here

Πειραιώς: Αμετάβλητοι οι στόχοι του business plan

30/06/2008 15:48
Της Αναστασίας Παπαϊωάννου

Εντός των ορίων που ορίζει το business plan της κινείται η Τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ομίλου, κ. Θεόδωρο Πανταλάκη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της "H ΟnLine", ο κ. Πανταλάκης, τόνισε: "Η Τράπεζα Πειραιώς κινείται με βάση το business plan. Η φιλολογία που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα στον Τύπο, για αναθεωρήσεις των business plan ειδικά στον τραπεζικό κλάδο, δεν αφορά την Τράπεζα Πειραιώς".

Εν τω μεταξύ, εντείνονται οι πιέσεις αλλά και η ανάγκη για αναθεώρηση των business plan των ελληνικών τραπεζών εξαιτίας των αρνητικών συνεπειών όσον αφορά τη ρευστότητα που έχουν υποστεί οι τράπεζες από την κρίση των subprime.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές που ελέγχουν σημαντικά ποσοστά στα μετοχικά κεφάλαια των ελληνικών τραπεζών υποστηρίζουν πως στην πίεση που έχουν δεχθεί οι μετοχές συμπεριλαμβάνεται και το ενδεχόμενο αρνητικής αναθεώρησης των business plan τουλάχιστον όσον αφορά τη χρήση του 2008. Μάλιστα, οι Έλληνες τραπεζίτες έχουν αρχίσει ήδη να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο της αναθεώρησης και με δηλώσεις τους προϊδεάζουν την αγορά.

H Eurobank υπήρξε σαφής από τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου όταν υπογράμμιζε ότι ο στόχος για το 2008, δεδομένης της κρίσης, καθίσταται ιδιαίτερα απαιτητικός.

Από την πλευρά της Εθνικής, υψηλόβαθμο στέλεχος με δηλώσεις του στον Τύπο, επεσήμανε την ανάγκη οι ελληνικές τράπεζες να προχωρήσουν σε αναθεώρηση των business plan ή τουλάχιστον των στόχων για τη χρήση του 2008.