You are here

Πειραιώς: Αντλησε 400 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 9,75%

19/06/2019 11:28

Πάνω από τον στόχο το ποσό που αντλήθηκε από την τράπεζα, μέσω του ομολόγου Tier II. Στο 9,75% έκλεισε το επιτόκιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν 135 επενδυτές, οι οποίοι κατέθεσαν προσφορές 850 εκατ. ευρώ.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άντληση συμπληρωματικών κεφαλαίων για την Τράπεζα ΠειραιώςΠΕΙΡ -4,54%, καθώς άντλησε μέσω διάθεσης ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης ( Tier II), το ποσό των 400 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο 9,75%.

Το ποσό των προσφορών ξεπέρασε τα 850 εκατ. ευρώ και ο αριθμός των επενδυτών άγγιξε τους 135, ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος, το οποίο τελικά οδήγησε στην άντληση περισσότερων κεφαλαίων σε σχέση με το αρχικό guidance της τράπεζας.

Μετά την επιτυχή έκδοση ο δείκτης συνολικής κεφαλαιακής επάρκειας ανεβαίνει στο 14,6% από 13,7%, πάνω από την ελάχιστη εποπτική απαίτηση για φέτος (14%). Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής με την Intrum θα ενισχυθεί περαιτέρω κατά 80 με 85 μ.β.

Η έκδοση διέπεται από το αγγλικό δίκαιο καθώς εκδότης είναι η Piraeus Group Finance PLC, με εγγυητή την Τράπεζα ΠειραιώςΠΕΙΡ -4,54%. Η αξιολόγηση της έκδοσης από Moody’s και S&P αναμένεται να είναι Caa3 και CCC, αντίστοιχα.

Από την περασμένη Πέμπτη, η διοίκηση της Πειραιώς διενήργησε, ενόψει της έκδοσης, σειρά παρουσιάσεων, ενώ Goldman Sachs και UBS έτρεξαν το pre-marketing της έκδοσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υψηλότερο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από αμερικανικά χαρτοφυλάκια, ενώ μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι μικρό μέρος της έκδοσης θα καλύψει ο σουηδικός όμιλος Intrum.

Η έκδοση διενεργείται στον θετικό απόηχο της συμφωνίας ανάθεσης διαχείρισης στην Intrum του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων καθώς και των ανακτηθέντων ακινήτων της Πειραιώς. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής (σ.σ. Οκτώβριος 2019), η τράπεζα θα ενισχύσει τον συνολικό δείκτη κεφαλαιακής της επάρκειας κατά 80 με 85 μονάδες βάσης.

Πηγή: Euro2day