You are here

Πενιχρός τζίρος, αλλά πάνω από τις 2.150 μονάδες

13/08/2003 12:05
Το ρυθμό των ευρωπαϊκών αγορών ακολουθεί, μια περίπου ώρα μετά το άνοιγμα, η Σοφοκλέους, κινούμενη σε θετικό έδαφος, με τα μεγαλύτερα κέρδη να σημειώνονται στην περιφέρεια. Ωστόσο είναι αρκετά πιθανό, στην πορεία της διαδικασίας να δούμε ρευστοποιήσεις.

Σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα ο τζίρος, καθιστά εύθραυστη την ισορροπία, ενώ υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον σε όλους τους επιμέρους κλάδους, εκτός των επενδυτικών εταιριών, ενώ τα μεγαλύτερα κέρδη σημειώνονται στις Εκδόσεις και ακολουθούν οι Κατασκευές.

Σε θετικό έδαφος κινούνται Τράπεζες και Τηλεπικοινωνίες, με τις δεύτερες να συνεισφέρουν στη μέχρι τώρα πορεία του Γ.Δ., ενώ ο ΟΤΕ «έπιασε» ξανά τα 11 ευρώ. Τα μεγαλύτερα κέρδη στον κλάδο σημειώνει η μετοχή της Panafon Vodafone, ενώ θετικά κινείται και η Cosmote.

Κέρδη και για τη ΔΕΗ με μεγάλη αξία συναλλαγών, μετά τη χτεσινή έκθεση της Morgan Stanley, η οποία έθεσε νέα τιμή στόχο τα 24 ευρώ (αυτή την ώρα η μετοχή της ΔΕΗ κινείται στα 17,58 ευρώ, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 1,97%).

Κέρδη και στη μετοχή του ΟΛΠ με ικανοποιητικό όγκο συναλλαγών, ενώ ικανοποιητικό όγκο παρουσιάζουν και οι Intralot και Alpha.

Να σημειωθεί, ότι κατά τη χτεσινή του συνεδρίαση, το Δ.Σ. της Ε. Κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε μπαράζ προστίμων, τόσο σε εταιρίες όσο και σε φυσικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων στους Σ. Κόκκαλη, Γ. Κουρή και Μ. Μπόμπολα. Παράλληλα, εγκρίθηκε το ενημερωτικό της ΕΧΑΕ, όπου το Φθινόπωρο θα πραγματοποιηθεί η διάθεση των υφιστάμενων μετοχών της εταιρίας.