You are here

Περικοπή συντάξεων στην Ελλάδα

14/09/2018 14:32

Η μόνη θέση που πρέπει να λαμβάνετε υπόψη είναι η απάντηση που έδωσε για το θέμα ο Πρόεδρος της Κομισιόν κ. Γιούνκερ και όλες τις άλλες μπορείτε να τις αγνοήσετε, δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Κομισιόν Αλεξάντερ Βιντερστάιν, τονίζοντας ότι ο Πρόεδρος της Κομισιόν έχει δηλώσει πως “pacta sunt servanda”, δηλαδή τα συμφωνημένα πρέπει να τηρηθούν, σε σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα. 

Ο κ. Βιντερστάιν κλήθηκε να απαντήσει αν αληθεύει η πληροφορία που έφερε “κοινοτικές πηγές” να έχουν γνωματεύσει ήδη για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού στην Ελλάδα και να έχουν δηλώσει πως σκέφτονται την κατάργηση του μέτρου της περικοπής της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις από το 2019. 

Ωστόσο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες για το αν και κατά πόσο ο Πρόεδρος της Κομισιόν εννοούσε πως πρέπει να τηρηθεί ο στόχος του 3,5% ή και να εφαρμοστεί το κάθε μέτρο ξεχωριστά χωρίς άλλη συζήτηση. 

Ο Αλεξάντερ Βιντερστάιν δήλωσε πως δεν θα κάνει εικασίες και επανέλαβε την πάγια θέση της Κομισιόν πως pacta sunt servanda - τα συμφωνημένα πρέπει να τηρηθούν. 

Τέλος απέφυγε να σχολιάσει τα όσα ελληνικές κυβερνητικές πηγές μεταδίδουν για το θέμα. 

ΚΥΠΕ