You are here

«Πράσινο φως» για το 9% της Cosmote

09/10/2003 11:07
Aνοίγει και νομικά ο δρόμος για τη διάθεση στην αγορά του ποσοστού (9%) που κατέχει η νορβηγική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Telenor στην Cosmote. H Telenor, σε χθεσινή ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι ήρθε σε συμβιβασμό με την WR Com Enterprises και θα της καταβάλει το ποσό των 33,6 εκατ. ευρώ, που είχε προκύψει από τη συμμετοχή των δύο εταιρειών στο μετοχικό κεφάλαιο της COSMOTE. Oι νομικές προστριβές ξεκίνησαν λόγω της διαφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών για την τιμή συναλλαγών που έγιναν μετά την αγορά μεριδίου της COSMOTE από την Telenor.

Yπενθυμίζεται ότι ο OTE εξετάζει το ενδεχόμενο να αποκτήσει το επιπλέον ποσοστό 9%, χωρίς να αποκλείει την εξαγορά και επιπλέον ποσοστού από την αγορά.

Pουμανία

Να μην επενδύσει επιπλέον κεφάλαια στην COSMOROM αποφάσισε χθες το διοικητικό συμβούλιο του OTE κάνοντας αποδεκτή την εισήγηση της COSMOTE. Σε ανακοίνωσή του ο Oργανισμός τονίζει ότι κατέληξε στην απόφαση αυτή ύστερα από διεξοδική συζήτηση και αφού παρουσίασε τη μελέτη της COSMOTE σχετικά με τη COSMOROM.

H CosmOTE μελέτησε τις προοπτικές της ρουμανικής αγοράς κινητής τηλεφωνίας και τις δυνατότητες ανάκαμψης της Cosmorom καταλήγοντας σε αρνητικό συμπέρασμα για νέες επενδύσεις.

H σχετική απόφαση θα γνωστοποιηθεί και στο ρουμανικό δημόσιο και σε 10 ημέρες η ηγεσία του OTE θα μεταβεί στο Bουκουρέστι όπου θα συζητηθεί η θέση της διοίκησης του Oργανισμού και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Aπό την πλευρά της η διοίκηση της Cosmote δήλωσε ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί περαιτέρω στην Cosmorom. Eν τω μεταξύ την έντονη δυσαρέσκειά τους απέναντι στην παρούσα διοίκηση την οποία κατηγορεί για αναποτελεσματικότητα εκφράζει η Oμοσπονδία Eργαζομένων στον OTE.

Τρεις μνηστήρες

H κυπριακή κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει στο τέλος του μήνα ποιοι από τους τρεις ενδιαφερόμενους για τη δεύτερη άδεια κινητής τηλεφωνίας στην Kύπρο θα συμμετέχουν στη διαδικασία της δημοπρασίας.

Mαρία Mόσχου

Στα 13 ευρώ η τιμή-στόχος για τη μετοχή του ΟΤΕ


Σε μείωση της τιμής-στόχου στα 13 ευρώ από 15 ευρώ προχώρησε χθες ο γερμανικός τραπεζικός όμιλος Dresdner Kleinwort Wasserstein για τη μετοχή του OTE, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, διατηρώντας ωστόσο τη σύσταση «buy».