You are here

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε η κυβέρνηση

25/02/2020 14:12

Στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου στην οποία περιλαμβάνονται μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό, προχωρά η ελληνική κυβέρνηση.

Όπως ανακοίνωσε, σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο κορωνοϊός παραμένει μία ήπια νόσος, όμως μετά τη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης και αποτροπής της εξάπλωσης της νόσου. «Πτυχές του σχεδίου για τον κορωνοϊό θα εξελίσσονται ανάλογα με τις διεθνείς εξελίξεις», σημείωσε ο κ. Πέτσας και διευκρίνισε ότι πρόκειται για δυναμικό μέτρο προκειμένου η χώρα να είναι έτοιμη για το χειρότερο σενάριο, χωρίς, όμως αυτό να σημαίνει ότι θα ενεργοποιηθούν όλα τα μέτρα.

Ανάμεσα σε άλλα, στα μέτρα περιλαμβάνονται η επιβολή προληπτικών ελέγχων σε σημεία εισόδου και εξόδου από τη χώρα μέσω αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου. Ο προσωρινός περιορισμός, εν όλω ή εν μέρει, των αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου. Η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, χώρων θρησκευτικής λατρείας, θεάτρων, κινηματογράφων, χώρων αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επιχειρήσεων, δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών, καθώς και γενικά περίκλειστων χώρων συνάθροισης κοινού. Ο περιορισμός της κυκλοφορίας μέσων μεταφοράς.

Παράλληλα, στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου περιλαμβάνεται και έκτακτη οικονομική επιχορήγηση του υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών πρόσληψης ιατρικού, νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού, για την αγορά υλικών και τη λήψη μέτρων προστασίας.

ΚΥΠΕ