You are here

Προφυλακιστέος ο Αρτέμης Σώρρας

21/06/2018 14:58

Προφυλακιστέος κρίθηκε από τον ανακριτή ο Αρτέμης Σώρρας, μετά τη σημερινή του απολογία.
Ο επικεφαλής της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» αρνήθηκε τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντας το κατηγορητήριο έωλο και δήλωσε ότι θα ζητήσει άρση της προφυλάκισης του εντός πέντε ημερών.

Σημειώνεται ότι ο Αρτέμης Σώρρας συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα, δεκαέξι μήνες μετά την εξαφάνισή του και ενώ εκκρεμούσαν εις βάρος του σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών κατηγοριών.

Ο επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις» κατηγορείται για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και απόπειρα απάτη κατά συναυτουργία και κατ` εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο Σώρρας φαίνεται να είχε πείσει εκατοντάδες πολίτες να προσκομίζουν τα «εξώδικα Σώρα» αρνούμενοι να πληρώσουν χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία καθώς υποστήριζε ότι μπορούν να συμψηφιστούν με τα 600 δισ ευρώ που διαθέτει η «Ελλήνων Συνέλευσις».

Περίπου εκατό υποστηρικτές του Σώρρα είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια προκειμένου να συμπαρασταθούν στον αρχηγό της οργάνωσης.

ΚΥΠΕ