You are here

Προσπάθεια αντιστροφής του κλίματος από τον ΟΤΕ

07/08/2003 12:08
Στους πωλητές ο λόγος στην πρώτη ώρα της συνεδρίασης η Σοφοκλέους, η οποία άνοιξε αρχικά σε θετικό έδαφος, αλλάζοντας πρόσημο στη συνέχεια, καθώς συνεχίζονται οι ρευστοποιήσεις, μετά και τη χτεσινή σημαντική διόρθωση.

Με απώλειες διαπραγματεύεται η πλειοψηφία των μετοχών, ωστόσο αυτό που διαφαίνεται, είναι ότι οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, καθώς είναι δύσκολο για τη Σοφοκλέους να αυτονομηθεί από το διεθνές χρηματιστηριακό περιβάλλον.

Οι μικρότερες απώλειες σημειώνονται στη μικρή κεφαλαιοποίηση και ακολουθεί η μεσαία και η υψηλή.

Θετικό στοιχεία η δημιουργία βάσης στις 2.150 μονάδες, καθώς όταν φτάνει στα συγκεκριμένα επίπεδα ο Γ.Δ. επιστρέφουν οι αγοραστές.

Μικρές απώλειες καταγράφουν οι τράπεζες. Τα μεγαλύτερα κέρδη στον κλάδο ως αυτή την ώρα σημειώνονται στην Αττικής και ακολουθεί η Euroban, για την οποία οι πληροφορίες κάνουν λόγο για αύξηση των κερδών μετά φόρων.

Σε πτωτικό έδαφος η Εθνική και κάτω από τα 18 ευρώ, ανοδικά κινείται η Alpha και πάνω από τα 18 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα της EFG Eurobank και αύριο της Alpha Bank.

Εκτός ταμπλό, μετά τη χτεσινή απόφαση του Δ.Σ. του ΧΑ η μετοχή της Seafarm, λόγω της αδυναμίας για κάλυψη των υποχρεώσεων της για το μέρισμα και την καταγγελία για δεύτερο κοινοπρακτικό. Σημειώνεται ότι οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρίας ανέρχονται 23,614 εκατ. ευρώ.

Σε θετικό έδαφος οι τηλεπικοινωνίες, με τον ΟΤΕ να κινείται πάνω από τα 11 ευρώ, στα 11,10 ευρώ, με καλό όγκο συναλλαγών.

Σημαντικές πιέσεις και στη μετοχή της ΔΕΗ.