You are here

Πρόταση μομφής κατέθεσε ο Τσίπρας κατά της Κυβέρνησης

27/01/2022 14:41

Πρόταση μομφής κατά της ελληνικής Κυβέρνησης κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, λαμβάνοντας εκτάκτως τον λόγο, την Πέμπτη, στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.

Αναφερόμενος στις τελευταίες ημέρες της κακοκαιρίας, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση «άφησε χιλιάδες πολίτες στο έλεος της κακοκαιρίας, με κλειστούς δρόμους, χωρίς ρεύμα», ενώ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι ήταν «εξαφανισμένος».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επανέλαβε τις αιτιάσεις εναντίον της Κυβέρνησης όσον αφορά το ζήτημα της πανδημίας, σημειώνοντας ότι καθημερινά καταγράφονται ανθρώπινες απώλειες που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

«Κάθε ώρα που μιλάμε, κάθε ώρα που η Κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία, τέσσερις με πέντε πολίτες χάνουν τη ζωή τους», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, σφοδρή ήταν η κριτική που άσκησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για το ζήτημα της ακρίβειας, υποστηρίζοντας ότι η Κυβέρνηση έχει αφήσει την κερδοσκοπία «ανεξέλεγκτη».

«Διευκολύνουν την κερδοσκοπία, αποφασίζοντας εν μέσω της χειρότερης ενεργειακής κρίσης την εκχώρηση της ΔΕΗ, να μην μειώσουν τον ΕΦΚ στα καύσιμα, να μην αυξήσουν τον κατώτατο μισθό. Δεν δείχνουν ίχνος διάθεσης να αλλάξουν τη στάση τους», είπε ο ίδιος.

«Ζήτησα εκτάκτως το λόγο για την τραγική αποτυχία του επιτελικού κράτους σε κάθε δοκιμασία. Σε κάθε μέτωπο που δοκιμάζεται η ζωή και η ασφάλεια», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.
 
«Ζήτησα εκτάκτως το λόγο για να καταθέσω πρόταση μομφής εναντίον της χειρότερης Κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά. Έχει έρθει η ώρα να φύγετε για να ανασάνει ο τόπος», επισήμανε ο ίδιος.

Από την πλευρά της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι «η πρόταση γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση» και αύριο το απόγευμα θα ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας. Ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα σημείωσε ότι αύριο «θα λάβει απαντήσεις για όλες τις υπερβολές και τα ψέματα».