You are here

Πρόταση μομφής στην ελληνική κυβέρνηση για το ονοματολογικό από τη Νέα Δημοκρατία

14/06/2018 13:49

Πρόταση μομφής κατά της ελληνικής κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι καταθέτει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι επιθυμεί λύση του ονοματολογικού λόγω πιέσεων του διεθνούς παράγοντα και επειδή προσδοκά σε μια μεγαλύτερη «κατανόηση» στη διαπραγμάτευση για το χρέος.

Επιπλέον, χαρακτήρισε «εθνικά επιζήμια» τη συμφωνία που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι το Severna Makedonjia δεν υπάρχει σε κανένα σημείο του κειμένου, ότι αναγνωρίζει μακεδονική γλώσσα και εθνότητα και υποστήριξε ότι γεωγραφικό προσδιορισμό παίρνει το κράτος όχι όμως και ο λαός της πΓΔΜ.

«Είναι χρέος της παράταξής αλλά και προσωπικό να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να σταματήσω αυτή τη συμφωνία», είπε ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε ότι το κόμμα του «δεν θα διχάσει τους Έλληνες για να ενώσει τους Σκοπιανούς».

Παράλληλα, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «εκεί που ο Καραμανλής είπε όχι, αυτός είπε ναι» και υποστήριξε ότι η συμφωνία δεσμεύει την Ελλάδα σε τετελεσμένα τα οποία δύσκολα μπορούν να αλλάξουν την επόμενη μέρα.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, η συζήτηση για την πρόταση μομφής θα ξεκινήσει σήμερα στις 18:00 και σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός τριών ημερών.