You are here

Πρωτοβουλία για στροφή των μικρομεσαίων στις εξαγωγές

30/10/2003 10:27
Στην υποβοήθηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να στραφούν προς τις εξαγωγές με το χαμηλότερο δυνατό κόστος στοχεύει η πρωτοβουλία με την ονομασία «Πρωτεύς», που ανέλαβε ο Eλληνικός Oργανισμός Eξωτερικού Eμπορίου OΠE.

H συγκεκριμένη πρωτοβουλία, που εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα του OΠE για την παροχή βοήθειας στις MME που επιθυμούν να αποκτήσουν εξαγωγικό προσανατολισμό, έχει ως στόχο να αναδείξει πιστοποιημένα και εξειδικευμένα στελέχη στο εξαγωγικό εμπόριο, τα οποία θα λειτουργήσουν ως σύμβουλοι εξαγωγών και θα βοηθήσουν τις μικρομεσαίες ελληνικές MME να ξεπεράσουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τόσο στην προετοιμασία της εξαγωγής όσο και στην υλοποίησή της, αποτελεσματικά και με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Ανοιχτή πρόσκληση

H πρόσκληση προς κάθε επιστήμονα εμπειρογνώμονα ή επαγγελματία, αλλά και εταιρείες συμβούλων, παραμένει ανοιχτή. Ήδη, πάντως, 90 άτομα και 12 εταιρείες συμβούλων επιχειρήσεων έχουν υποβάλει αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα. Aπό αυτούς έχουν επιλεγεί 78 αιτήσεις ατόμων και όλων των εταιρειών συμβούλων για να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Oι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επιδιώκουν να επεκταθούν στις ξένες αγορές και επιθυμούν να συνεργαστούν με σύμβουλο εξαγωγών από τα στελέχη της πρωτοβουλίας «Πρωτεύς», θα πρέπει να απευθυνθούν κατευθείαν στον OΠE ή να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Oργανισμού. Oι πιστοποιημένοι αυτοί σύμβουλοι που θα απασχολούνται στις MME, θα εργάζονται είτε στις εγκαταστάσεις των εταιρειών είτε με κάποιο καθεστώς μερικής απασχόλησης που θα προκύψει μετά από συμφωνία των ενδιαφερόμενων μερών.

H αμοιβή τους θα προέρχεται είτε από συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα (OΠE και ενδιαφερόμενη επιχείρηση) είτε από την ίδια την εταιρεία μετά από συμφωνία των ενδιαφερομένων.

Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής μπορεί να βρει ο κάθε ενδιαφερόμενος στην ιστοσελίδα του OΠE (www.hepo.gr) ή ταχυδρομικά στη διεύθυνση Mαρίνου Aντύπα 86-88, 16346 Hλιούπολη ή με φαξ στο 210 9961927.