You are here

'Πυρά' παντοπωλών κατά μεγάλων αλυσίδων

22/09/2003 16:29
Έως και 16,6% είναι οι αυξήσεις στις τιμές χονδρικής που πρότειναν προς τους λιανοπωλητές οι βιομηχανίες από την αρχή του χρόνου, σύμφωνα με όσα επισημαίνονται σε σημερινή συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων του Πανελλήνιου Συνδέσμου Παντοπωλών.

Οι παντοπώλες, αναφέρουν ακόμα ότι και από την πλευρά τους θα ακολουθήσουν την τάση της αγοράς για πάγωμα τιμών το προσεχές τετράμηνο.

Εκτιμούν, ωστόσο, ότι το θέμα του παγώματος ξεκίνησε ως επιχειρηματική πρακτική ανέξοδης διαφήμισης, ενώ τα αποτελέσματά της αφορούν στην ενίσχυση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων των μεγάλων Ομίλων έναντι των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Θεωρούν, επίσης, ότι το μέτρο του παγώματος στοχεύει στην αναδιανομή των μεριδίων αγοράς. Απώτερος στόχος των μεγάλων αλυσίδων θεωρούν ότι είναι η καθιέρωση αλλαγών στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και στις εργασιακές σχέσεις.

Αναφέρεται, τέλος, πως ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παντοπωλών, κ. Λεωνίδας Καρίγιαννης τόνισε ότι οι πολυεθνικές πωλούν στις ελληνικές επιχειρήσεις από 20% έως και 60% ακριβότερα τα προϊόντα τους σε σχέση με τις αντίστοιχες λιανεμπορικές επιχειρήσεις στην Ε.Ε.