You are here

Ρευστοποιήσεις προς τις 2.200 μονάδες

05/08/2003 14:15
Μικρές απώλειες σημειώνονται αυτή την ώρα στη Σοφοκλέους, με το Γ.Δ. σε ένα μικρό εύρος τιμών, μεταξύ 2.180 - 2.200 μονάδων.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Γ.Δ. έφτασε στις 2.200 μονάδες, όπου στη συνέχεια σημειώθηκαν ρευστοποιήσεις, ενώ ούτε και η αξία των συναλλαγών ήταν τέτοια ώστε να στηρίξει τη διάσπαση του συγκεκριμένου επίπεδου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών δεν θα δούμε σημαντική διόρθωση σε αυτά τα επίπεδα, καθώς οι όποιες ρευστοποιήσεις αποσκοπούν στη βραχυπρόθεσμη αποκόμιση κερδών, ενώ παράλληλα ο Αύγουστος φαίνεται πως, χρηματιστηριακά, αποκτά έντονο ενδιαφέρον.

Διατηρεί τη δυναμική της η μικρή κεφαλαιοποίηση, μαζί και το κλίμα αισιοδοξίας, ενώ ακολουθεί η μεσαία κεφαλαιοποίηση. Μικρές ρευστοποιήσεις έχουμε στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, κυρίως των πιέσεων που ασκούνται στη μετοχή του ΟΤΕ - κρατά τα 11 ευρώ - και στο αρνητικό πρόσημο που διαπραγματεύεται ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι Τράπεζες, με την Εθνική και την Alpha να κρατούν τα 18 ευρώ.

Απώλειες καταγράφονται και στις Ασφάλειες, όπου νωρίτερα σημειώνονταν τα μεγαλύτερα κέρδη, ενώ αυτή την ώρα τα σημαντικότερα κέρδη σημειώνονται στις Κλωστοϋφαντουργίες, τα Βασικά Μέταλλα και τις Εκδόσεις, όπου νωρίτερα σημειώνονταν απώλειες.