You are here

Ρίχνουν ταχύτητα οι μετοχές

06/06/2008 12:20
Με το βλέμμα στην απασχόληση στις ΗΠΑ κινούνται οι ευρωαγορές (καθώς ανεβαίνει και το πετρέλαιο) με τους επενδυτές να κρατούν στο πίσω μέρος του μυαλού τους τις δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ για αύξηση επιτοκίων. Σε αναμονή η Wall Street. Φρενάρει κάπως και το XA

Οι τράπεζες εξακολουθούν να συγκεντρώνουν μεγάλο μέρος των επενδυτικών προτιμήσεων, ενώ σε θετικό πρόσημο βρίσκονται όλοι οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες με το δάκτυλο στη σκανδάλη των ρευστοποιήσεων.

Οριακές πιέσεις δεχόταν στην αρχή της συνεδρίασης ο κλάδος των Οικιακών Αγαθών.

Ενδείξεις αντίδρασης εμφανίζουν και οι μετοχές του ΟΛΠ και του ΟΛΘ μετά τις ρευστοποιήσεις που προκάλεσε η σύγχυση σχετικά με το τίμημα που προσφέρει η COSCO για το ΣΕΜΠΟ του Πειραιά.

Από πλευράς όγκου συναλλαγών η μεγαλύτερη κινητικότητα καταγράφεται στις μετοχές των εταιρειών ΚΥΠΡ , ΜΙΓ , ΜΑΡΦΒ , ΕΤΕ , ΔΕΗ, ΠΕΙΡ , ΕΥΡΩΒ, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Ευρώπη-Wall

Με τα μάτια στραμμένα στις ΗΠΑ βρίσκονται οι ευρωπαίοι επενδυτές, καθώς τα futures στη Wall είναι υποτονικά. Στα ευρω-χρηματιστήρια η άνοδος στις τιμές των εμπορευμάτων ενισχύει τον πετρελαϊκό κλάδο και τις μεταλλουργίες.

Οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί εξακολουθούν να προβληματίζουν καθώς οι διαγραφές των ευρω-τραπεζών (200 δισ. δολ.) είναι περισσότερες από αυτές των αμερικάνικων (166 δισ. δολ.)

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών είναι τα στοιχεία που αναμένονται για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Οι προειδοποιήσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ προβληματίζουν παρά την αρχική απότομη άνοδο.

Αρκετοί αναλυτές εφιστούν προσοχή τονίζοντας ότι παρά τις ενδείξεις ευφορίας η νευρικότητα και η μεταβλητότητα δεν έχουν παρέλθει.