You are here

Σακελλαροπούλου: Η Ελλάδα δεν απεμπολεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα

26/10/2020 15:20

Η Ελλάδα δεν απεμπολεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, τόνισε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου σε δηλώσεις της στη Θεσσαλονίκη.

Η κ. Σακελλαρόπουλου υπογράμμισε ότι απέναντι στην προκλητικότητα της Άγκυρας, η Ελλάδα αντιπαραθέτει την ενιαία, αρραγή της αποφασιστικότητα και τόνισε ότι δεν απεμπολεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαπραγματευτικά της όπλα.

«Είμαστε απολύτως προσανατολισμένοι στη διεθνή νομιμότητα, στους κανόνες καλής γειτονίας με όλες τις χώρες της περιοχής, στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου. Επιδιώκουμε ένα μέλλον με ηρεμία, ασφάλεια και σταθερότητα. Στο μέτωπο της τουρκικής προκλητικότητας αντιπαραθέτουμε την ενιαία, αρραγή, εθνική μας αποφασιστικότητα, που δεν χαρακτηρίζεται από επιθετικότητα ή υπεροψία, αλλά από πίστη στα εθνικά μας δίκαια και από την σταθερή μας επιδίωξη για την ειρηνική επίλυση των διαφορών μας, μέσω του ειλικρινούς διαλόγου», τόνισε, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Παράλληλα, η κ. Σακελλαροπούλου εξέφρασε πλήρη συμπαράσταση στον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν απέναντι στην ακραία ρητορική επίθεση που δέχτηκε από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν: «Η ακραία τουρκική ρητορική των τελευταίων ημερών, η οποία τροφοδοτεί τον θρησκευτικό φανατισμό και τη μισαλλοδοξία, στο όνομα μιας "σύγκρουσης των πολιτισμών", δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στον Πρόεδρο Μακρόν και την αταλάντευτη προσήλωσή μας στην υπεράσπιση των κοινών ευρωπαϊκών μας αξιών», είπε.

ΚΥΠΕ