You are here

Σαμαράς: 'Στηρίζω τη ΝΔ του Κ. Καραμανλή'

12/02/2004 15:32
Δήλωση στήριξης προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκανε νωρίς σήμερα το πρωί, ο Αντώνης Σαμαράς, από τα γραφεία της Πολιτικής Άνοιξης.

Στην ανακοίνωση των προθέσεών του αυτών, η οποία αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τα δύο μεγάλα κόμματα, ο κ. Σαμαράς δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές προς τους δύο πάλαι ποτέ συντρόφους του, κ.κ. Μάνο και Ανδριανόπουλο, που μία μέρα πριν, ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με το ΠΑΣΟΚ.

Χωρίς να κατονομάσει τους δύο άνδρες, ο κ. Σαμαράς τους 'φωτογράφισε' σαφώς, καταλογίζοντάς τους ότι 'αν και ανακάλυψαν την υπέρβαση, ξέχασαν εντελώς την αξιοπιστία'.

Τη θέση του, ο κ. Σαμαράς, γνωστοποίησε με τα εξής λόγια: 'Εγώ και οι φίλοι μου σε ολόκληρη την Ελλάδα, θα υποστηρίξουμε σε αυτές τις εκλογές, όπως και στις προηγούμενες, τη ΝΔ του Κώστα Καραμανλή'.

Συνεχίζοντας, προσέθεσε ότι η στάση του αυτή υπαγορεύεται από τις αρχές του, επιβάλλεται από τη συνείδησή του και αξιολογείται από τον ίδιο ως χρήσιμη για τον τόπο. Άλλωστε, ο ίδιος είχε νωρίτερα δώσει το λόγο του ότι θα στήριζε τη ΝΔ.

Τέλος, ο πρώην υπουργός, έκανε λόγο για 'ανάπτυξη' και 'κοινωνική αλληλεγγύη', δύο έννοιες αλληλένδετες μεταξύ τους, που σκοπό έχουν το ξεπέρασμα της σύγχρονης κρίσης και όχι τη διαχείριση αυτής.

Λίγο αργότερα, με μία λακωνική του δήλωση, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ έδωσε το στίγμα της αντίδρασής του στο όποιο ενδεχόμενο επιστροφής του Αντώνη Σαμαρά στη ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά ότι: 'Δεν έχω σχόλιο, αλλά ισχύουν όλα όσα έχω πει'.

Εντός της σήμερον, πάντως, αναμένεται κάποιο θετικό σχόλιο επί του θέματος, από τη Ρηγίλλης.