You are here

Σε ανοδική τροχιά η επιβατική κίνηση της Aegean - Olympic Air

20/04/2017 09:35
Της Μαρίας Μόσχου

Αύξηση 5% παρουσίασε η συνολική επιβατική κίνηση της Aegean και της Olympic Air το α' τρίμηνο του 2017, φτάνοντας τους 2,1 εκατ. επιβάτες.

Η αύξηση, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, προήλθε εξ ολοκλήρου από το δίκτυο εξωτερικού με την ενίσχυση και ωρίμαση των προορισμών και τη βελτίωση της διείσδυσης σε αγορές του εξωτερικού να αποδίδουν καρπούς, καθώς η κίνηση εξωτερικού αυξήθηκε κατά 17% και ανήλθε σε 1,1 εκατ. επιβάτες.

Στο εσωτερικό η κίνηση μειώθηκε κατά 6% σε 1 εκατ. επιβάτες, καθώς «η δραστηριότητα προσαρμόστηκε στη χαμηλότερη ζήτηση της εσωτερικής αγοράς, με χαμηλότερους ναύλους, λιγότερες πτήσεις και καλύτερες πληρότητες», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.
Ειδικότερα η επιβατική κίνηση της Aegean και της Olympic Air το α’ τρίμηνο του 2017 στο εσωτερικό δίκτυο διαμορφώθηκε σε 992 χιλιάδες έναντι 1,055 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2016.

Διεθνή

Στο διεθνές δίκτυο η επιβατική κίνηση «απογειώθηκε» και έφτασε τους 1,114 εκατ. έναντι 956 χιλ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Είναι σημαντικό ότι στο σύνολο του δικτύου, συμπεριλαμβάνοντας και το εσωτερικό, οι πληρότητες βελτιώθηκαν σημαντικά κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες σε 76,8%, ιστορικά υψηλά επίπεδα για χειμερινή περίοδο (από 69,3% πέρσι).

Οι χιλιομετρικοί επιβάτες παρουσίασαν επίσης αύξηση στα 2,079 έναντι 1,788 το ίδιο περσινό διάστημα (αύξηση 16%).

«Πετύχαμε σημαντικά υψηλότερες πληρότητες τον χειμώνα με προσφορές σε ναύλους που δίνουν την ευκαιρία για οικονομικότερα ταξίδια σε ένα μεγαλύτερο δίκτυο με πολλές επιλογές. Η ποιότητα του προϊόντος συνεχίζει να αναγνωρίζεται θετικά από τους επιβάτες σε περισσότερες αγορές εξωτερικού», δήλωσε ο Δ. Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της Aegean.

Παράλληλα ανέφερε ότι «η εσωτερική ζήτηση, αλλά και η εποχικότητα του τουρισμού, εξακολουθεί και παραμένει αδύναμη το χειμώνα, οπότε και κατά ανάγκην ένα αρκετά σημαντικό μέρος του στόλου μας υποαπασχολείται, επηρεάζοντας αρνητικά τα οικονομικά αποτελέσματα». Ωστόσο υποστηριξε ότι η «εξέλιξη των πληροτήτων, καθώς και οι προκρατήσεις για την καλοκαιρινή περίοδο, που αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες στη διαμόρφωση των οικονομικών μας επιδόσεων, είναι πολύ ενθαρρυντικές για την εξέλιξη της χρονιάς».

Δρομολόγια

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα δρομολογίων της εταιρείας το 2017 καλύπτει ένα δίκτυο 145 προορισμών, 112 εξωτερικού και 33 εσωτερικού σε 40 χώρες ενώ ήδη έχει προγραμματίσει ένα ενισχυμένο θερινό πρόγραμμα με νέες πτήσεις και προορισμούς. Πέρσι, οι Aegean και Olympic Air μετέφεραν 12,5 εκατομμύρια επιβάτες.