You are here

Σε κλοιό ρευστοποιήσεων η Σοφοκλέους

07/10/2003 16:46
Αντιστροφή του κλίματος σήμερα στην Σοφοκλέους, με αρνητικούς πρωταγωνιστές τις τράπεζες, που βρέθηκαν εύλογα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος μετά τις αποφάσεις για διάθεση μετοχών από την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας πραγματοποίησε ελεύθερη πτώση της τάξης του 4,72% μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ότι θα διαθέσει μερίδιο 10% της ΕΤΕ σε θεσμικούς επενδυτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές και των υπόλοιπων τραπεζών, όπως η Τράπεζα Πειραιώς (απώλειες 2,78%) που επίσης ανακοίνωσε ότι από σήμερα διαθέτει 11,2 εκατ. ίδιες μετοχές (που αντιστοιχούν στο 6,7% του μετοχικού της κεφαλαίου) σε ξένους θεσμικούς επενδυτές.

Στο αρνητικό κλίμα που επικρατεί στη Σοφοκλέους συνέβαλε και ο ΟΤΕ η μετοχή του οποίου έκλεισε με απώλειες 3,17% μετά την απόρριψη από την κυβέρνηση του Βελιγραδίου της πρότασής του για ανταλλαγή του 20% που κατέχει στην Telekom Serbia με την κυριότητα της μονάδας κινητής τηλεφωνίας της σερβικής εταιρείας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των μετοχών κατέγραψαν απώλειες, ενώ στο «κόκκινο» έκλεισαν στο σύνολό τους οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2.093,57 μονάδες υποχωρώντας κατά 1,74%, ενώ η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 149,4 εκατ. ευρώ.