You are here

Σημείο στήριξης οι 2.120 μονάδες

07/08/2003 17:13
Η διεθνής αρνητική συγκυρία επηρέασε σήμερα τη Σοφοκλέους, όπου οι ρευστοποιήσεις έκαναν αρχικά την εμφάνιση τους σε μετοχές, κυρίως του FTSE 20 και ειδικότερα σε Τράπεζες και ΔΕΗ.

Λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα, ο Γ.Δ., λαμβάνοντας ώθηση από τη μετοχή του ΟΤΕ βρέθηκε σε θετικό έδαφος, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να ισορροπήσει, καθώς επέστρεψαν οι πωλητές και στη μετοχή του ΟΤΕ.

Τελικώς, η πτώση ήταν της τάξης του 1,10%, στις 2.132,87 μονάδες.

Καταλύτης στη σημερινή πτώση η απόφαση του Δ.Σ. για αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής της Datamedia - μετά την παραίτηση του προέδρου και 4 μελών του Δ.Σ. - η οποία ήρθε να προστεθεί στην απόφαση για αναστολή της διαπραγμάτευσης της Seafarm.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη θορύβησε κυρίως επενδυτές της περιφέρειας, οι οποίοι με τη σειρά τους προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις.

Το κλίμα επιδεινώθηκε προς το τέλος της διαδικασίας, οπότε και ο Γ.Δ. ακολουθούσε διακυμάνσεις στα χαμηλά επίπεδα της μέρας, πλησίον των 2.120 μονάδων, επίπεδο το οποίο σύμφωνα με τους αναλυτές θα αποτελέσει ισχυρή βάση στήριξης της αγοράς για τις επόμενες συνεδριάσεις.

Από τους επιμέρους κλάδους, οι μεγαλύτερες απώλειες σημειώθηκαν στον Τρόφιμα - Ποτά, στον Συμμετοχών και στις Κλωστοϋφαντουργίες.

Με απώλειες έκλεισαν και οι Τράπεζες, όπως και οι Τηλεπικοινωνίες. Στα 17,98 ευρώ, με απώλειες της τάξης του 0,66% έκλεισε η Alpha Bank, ενώ στα 177,2 ευρώ, με απώλειες της τάξης του 1,01% έκλεισε η μετοχή της Εθνικής.

Αμετάβλητη, στα 14,32 ευρώ έκλεισε η μετοχή της Eurobank, η οποία ανακοίνωσε αύξηση κατά 11,5% στα καθαρά κέρδη μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας (129 εκατ. ευρώ).

Στα 10,98 ευρώ, με απώλειες της τάξης του 0,36% έκλεισε ο ΟΤΕ.

Μικρή η αξία των συναλλαγών, στα 178 εκατ. ευρώ, ενώ 243 μετοχές έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος, 73 κινήθηκαν ανοδικά και 63 παρέμειναν αμετάβλητες.