You are here

Σήμερα η επιλογή CEO από την Τράπεζα Πειραιώς

14/12/2016 09:15
Σήμερα Τετάρτη αναμένεται να λήξει, εκτός απροόπτου πάντα, η διοικητική εκκρεμότητα στην Τράπεζα Πειραιώς, καθώς αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ της τράπεζας, το οποίο και θα αποφασίσει για το ποιος θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και αυτή είναι η μόνη και η μακροβιότερη εκκρεμότητα σε ό,τι αφορά τις διοικητικές μεταβολές στο πιστωτικό σύστημα της χώρας, αφορά δε τη μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα.

Το διοικητικό συμβούλιο καλείται να επιλέξει μία από τις δύο υποψηφιότητες που εγκρίθηκαν στο nomination committee στις 8 Δεκεμβρίου.

Η επιτροπή υποψηφιοτήτων της τράπεζας, αφού πήρε συνεντεύξεις από τέσσερις υποψηφίους, κατέληξε σε short list δύο ονομάτων. Το nomination committee στις 8 Δεκεμβρίου του 2016 πρότεινε προς το Διοικητικό Συμβούλιο δύο τραπεζικά στελέχη, τον κ. Χρήστο Παπαδόπουλο πρώην στέλεχος της Standard Chartered και τον κ. Άνθιμο Θωμόπουλο πρώην CEO της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ στη λίστα υπήρχαν ακόμη τα ονόματα των κ. Στέλιου Παπαδόπουλου και Μαριάννας Πολιτοπούλου.

Είναι χαρακτηριστικό πως μετά το πέρας της nomination committee o πρόεδρος της Τράπεζας κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου με δήλωσή του γνωστοποιούσε την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας.

«Πραγματοποιήσαμε ένα ακόμη βήμα στην πορεία αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Πειραιώς, με γνώμονα τη σταθερότητα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, τα συμφέροντα των μετόχων και των πελατών μας. Δέσμευση και στόχος μας είναι να παραμείνει η τράπεζα βασικός πυλώνας της ελληνικής αγοράς, ενδυναμώνοντας την προοπτική της στο σημερινό περιβάλλον», ανέφερε ο κ. Χαντζηνικολάου.

Στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο η διαδικασία προβλέπει την ψηφοφορία για κάθε μία από τις παραπάνω επιλεγμένες δύο υποψηφιότητες.

Το Δ.Σ. είναι προγραμματισμένο για τις μεσημεριανές ώρες σήμερα.