You are here

Σήμερα η κηδεία της Φώφης Γεννηματά

27/10/2021 11:37

Εκατοντάδες πολίτες, πολιτικοί από όλα τα κόμματα και σύσσωμο το Κίνημα Αλλαγής αποχαιρετούν από το πρωί τη Φώφη Γεννηματά, που πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 56 ετών.

Η σορός της κ. Γεννηματά έχει από το πρωί τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα ενώ στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία. Το φέρετρο έφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών καλυμμένο με την ελληνική σημαία, τη σημαία του ΠΑΣΟΚ και τη σημαία του Κινήματος Αλλαγής.

Τους επικήδειους λόγους θα εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, εκ μέρους δε του ΚΙΝΑΛ ο γραμματέας του Κινήματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης. Από την οικογένεια τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο γιος της Φώφης Γεννηματά.

Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα ταφεί με τιμές εν ενεργεία Υπουργού και δημοσία δαπάνη, σύμφωνα με κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, ως ελάχιστο φόρο τιμής «για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών - Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής».

Παράλληλα θα κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια. Όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση σήμερα, ημέρα της κηδείας, έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος.

ΚΥΠΕ