You are here

Σοβαρά προβλήματα στην Ελλάδα από την κατάρρευση της Thomas Cook

23/09/2019 10:37

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκύψει στην Ελλάδα λόγω της χρεοκοπίας της Thomas Cook, ενός από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά πρακτορεία του κόσμου, καθώς, όπως υπολογίζεται, 50 χιλιάδες τουρίστες παραμένουν αυτή τη στιγμή εγκλωβισμένη σε ελληνικό έδαφος.

Όπως σημείωσε ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού η χρεωκοπία της Thomas Cook δεν επιτρέπει σε χιλιάδες τουρίστες να πραγματοποιήσουν το ταξίδι επιστροφής τους από την Ελλάδα καθώς τα εισιτήρια τους έχουν ακυρωθεί. Ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι το Υπουργείο έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία προκειμένου οι εγκλωβισμένοι τουρίστες να μπορέσουν να επιστρέψουν στη χώρα τους, ενώ οι αρμόδιες Αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τη βρετανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, η οποία ασφαλίζει τις πτήσεις και τα πακέτα διακοπών των τουριστών της Thomas Cook. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι το τελευταίο τουριστικό σποτ της Thomas Cook ήταν για την Κω!

Στην Κρήτη υπάρχει το πιο σοβαρό πρόβλημα, καθώς το 80% των ξενοδόχων του νησιού συνεργάζονταν με το συγκεκριμένο πρακτορείο. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι εγκλωβισμένοι πελάτες, αλλά και οι επισκέπτες που είναι προγραμματισμένο να έρθουν το επόμενο διάστημα, και συνολικά για τα συμβόλαια και τις συνεργασίες της εταιρείας.

ΚΥΠΕ