You are here

Στ. Θεοδωράκης: Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή

20/11/2014 09:15
Ο Στ. Θεοδωράκης εξέρχεται από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Τη θέση του «Ποταμιού» ότι πρέπει από την παρούσα Βουλή να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ισχυρή πλειοψηφία, επανέλαβε χθες ο Στ. Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας μάλιστα πως για το θέμα αυτό πρέπει να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ του πρωθυπουργού και του κ. Τσίπρα.

«Η χώρα, τόνισε ο επικεφαλής του 'Ποταμιού' δεν μπορεί να παίζει καθημερινά τζόκερ με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ούτε να λέμε εάν βρέθηκε ή δεν βρέθηκε ένας ακόμη βουλευτής για να συμπληρωθούν οι 180».

Πατριωτική συμφωνία

Ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε επίσης ότι η παρούσα Βουλή πρέπει να προχωρήσει τη Συνταγματική Αναθεώρηση, στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, αλλά και να υπάρξει όπως είπε «μια νέα πατριωτική συμφωνία για το χρέος», ενώ πρότεινε οι εκλογές να γίνουν τον Νοέμβριο του 2015.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως ο πρωθυπουργός άκουσε τις απόψεις του, αλλά, όπως είπε, στο θέμα των εκλογών του απάντησε πως η κυβέρνηση προτίθεται να εξαντλήσει τη θητεία της και οι εκλογές θα γίνουν με τη συμπλήρωση της τετραετίας, τον Ιούνιο του 2016.