You are here

Στα 2,6 δισ. ευρώ τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις

24/10/2003 15:29
Στο ποσό των 2,6 δισ. ευρώ έφθασαν οι εισπράξεις του δημοσίου από τις αποκρατικοποιήσεις (1,7% του ΑΕΠ), που έχουν γίνει μέχρι τώρα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης.

Σε ό,τι αφορά τη διάθεση του ποσού αυτού ο υπουργός διευκρίνισε ότι όλα τα έσοδα που εισπράχθηκαν από μετοχοποίηση της Εθνικής Τράπεζας πάνε αποκλειστικά για τη μείωση του δημοσίου χρέους.

Αναφορικά με τη διαχείριση των ποσών που εισπράχθηκαν από άλλες αποκρατικοποιήσεις ο κ. Χριστοδουλάκης είπε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις άλλα ποσά χρησιμοποιήθηκαν για τη μείωση του δημοσίου χρέους και άλλα για την κάλυψη των ελλειμμάτων ασφαλιστικών ταμείων.

Το κράτος, πρόσθεσε, έχει υποχρέωση να διασφαλίζει τις συντάξεις και να καλύπτει ελλείμματα ασφαλιστικών ταμείων. Δεν θα αφήσουμε ποτέ τους ασφαλισμένους να έχουν προβλήματα με τις συντάξεις τους, πρόσθεσε ο υπουργός. Σε άλλες πάλι περιπτώσεις τα ποσά που εισπράττονται χρησιμοποιούνται ή θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της εταιρίας. Για παράδειγμα τα ποσά που θα εισπραχθούν από τη μετοχοποίηση της ΕΥΔΑΠ [EYDr.AT] θα διοχετευθούν για την ανάπτυξη της εταιρείας αυτή