You are here

Στα 28 εκατ. ευρώ οι αποζημειώσεις στην Ολυμπιακή

21/07/2003 12:48
Στα 28 εκατ. ευρώ θα ανέλθει το συνολικό ποσό της αποζημίωσης που θα καταβάλει το ελληνικό δημόσιο στους 140 πιλότους της Ολυμπιακής Αεροπορίας οι οποίοι θα συνταξιοδοτηθούν στο πλαίσιο της εφαρμογής προγράμματος εθελουσίας εξόδου εν όψει της δημιουργίας της Νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Ο μέσος όρος της αποζημίωσης ανά ιπτάμενο χειριστή ανέρχεται σε περίπου 200.000 ευρώ. Από τα χρήματα αυτά, το Δημόσιο επαναεισπράττει άμεσα το 40% ως φορολογία.

Ο μέσος όρος ηλικίας των ιπτάμενων χειριστών που αποχωρούν είναι τα 55 έτη, ενώ όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών, πολλοί δε από αυτούς έχουν ήδη συμπληρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Μάλιστα, σύμφωνα, με το υπουργείο, με την αποχώρηση των 140 ιπτάμενων χειριστών περιορίζεται σημαντικά το κόστος λειτουργίας της νέας εταιρείας καθώς αποχωρούν υψηλόμισθοι ιπτάμενοι χειριστές.

Εν τω μεταξύ, σε διαπραγματεύσεις εξακολουθεί να βρίσκεται το υπουργείο Μεταφορών με τους ιπτάμενους συνοδούς και φροντιστές ώστε να επέλθει συμφωνία και το συγκεκριμένο σωματείο για την συμμετοχή τους στην νέα εταιρεία. Οι συνοδοί και οι φροντιστές ανταποκρίνονται θετικά στην πρόσκληση του υπουργείου αφού θεωρούν ότι το εγχείρημα έχει σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας.