You are here

Στα €500 εκ. η ιδιωτική τοποθέτηση για το 4,3% της BCP στην Πειραιώς

30/10/2013 07:37
Ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Τρίτης η πώληση του 4,3% των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς από την πορτογαλική Millennium BCP σε ξένους θεσμικούς επενδυτές.

Πρόκειται για τίτλους που ο πορτογαλικός όμιλος απέκτησε στο πλαίσιο της συμφωνίας του με την ελληνική τράπεζα πριν από λίγους μήνες, η οποία προέβλεπε μεταξύ άλλων τη συμμετοχή του στην πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς με 400 εκατ. ευρώ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε ισχυρή ζήτηση από διεθνείς θεσμικούς επενδυτές για την είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο της ελληνικής τράπεζας, γεγονός που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης όχι μόνο στην Τράπεζα αλλά στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το Χρηματιστήριο και την ελληνική οικονομία.

Κατά ορισμένες εκτιμήσεις, το τίμημα που θα καταβληθεί τελικώς στην BCP θα φτάσει τα 500 εκατ. ευρώ για το σύνολο των μετοχών και των warrants που απέκτησε στην τελευταία αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς. Η τιμή αυτή αντιστοιχεί σε ένα discount της τάξεως του 15% από την χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής.

Οι ίδιο κύκλοι σημειώνουν πως το ποσό των 500 εκατ. ευρώ ισοδυναμεί με νέα αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας, καθώς πρόκειται για φρέσκα χρήματα που προέρχονται από νέους επενδυτές.

Την Τετάρτη αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για τις μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά και για το τίμημα που τελικώς θα καταβληθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η BCP πούλησε την ελληνική θυγατρική της, Millennium Bank, στην Τράπεζα Πειραιώς, αφού προηγουμένως την ανακεφαλαιοποίησε επαρκώς.