You are here

Σταθεροποίηση στα χθεσινά επίπεδα

26/06/2003 17:10
Αμετάβλητος έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών στη Σοφοκλέους.

Η αγορά άνοιξε στο ευρωπαϊκό... μοτίβο με τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις. Αργότερα μάλιστα το κλίμα βελτιώθηκε με τη συνεδρίαση να δείχνει ισορροπημένη καθώς η αναλογία κερδισμένων / χαμένων κινήθηκε στα επίπεδα του 1/1 και διατηρήθηκε εκεί για αρκετή ώρα.

Η απόρριψη από την Ολομέλεια του Εφετείου του αιτήματος του εισαγγελέα Κρουσταλάκη να διοριστεί ειδικός ανακριτής για την υπόθεση Κόκκαλη με το Ρωσικό Λότο, προκάλεσε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον στις μετοχές των εταιριών του ομίλου.

Το γεγονός συνέπεσε με την ελαφρά βελτίωση του κλίματος στα άλλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και κατ` επέκταση βοήθησε στην βελτίωση του κλίματος στην εγχώρια αγορά.

Προς τη λήξη της διαδικασίας πάντως οι πωλητές επανήλθαν με αποτέλεσμα να εξανεμισθούν τα - έστω και μικρά - κέρδη του Γ.Δ. που έκλεισε αμετάβλητος, στις 1.906,45 μονάδες.

Η κλαδική εικόνα είναι μικτή. Τα σημαντικότερα κέρδη για άλλη μια φορά σημειώθηκαν στον κλάδο των εκδόσεων που ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,39%. Ακολούθησε ο κλάδος της πληροφορικής με κέρδη 1,38% και των κατασκευαστικών εταιρειών με 0,78%.

Στον αντίποδα, ο κλάδος με τις μεγαλύτερες απώλειες 3,03% είναι των κλωστοϋφαντουργιών και ακολούθησαν οι συμμετοχές με ζημιές 1,56% και οι ασφαλιστικές με 1,21%.

Οι τηλεπικοινωνίες ζημιώθηκαν σε ποσοστό 0,71% ενώ στις τράπεζες σημειώθηκαν κέρδη 0,52%.

Τελικώς 111 μετοχές έκλεισαν με κέρδη έναντι 201 που ζημιώθηκαν και 49 που έκλεισαν αμετάβλητες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 142,561 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 12,9 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν σε πακέτα προσυμφωνημένων συναλλαγών.