You are here

Στη Λιβύη σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης

06/04/2021 12:15

Επίσημη επίσκεψη στη Λιβύη πραγματοποιεί σήμερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια θα έχει συναντήσεις τον μεταβατικό Πρωθυπουργό της χώρας, Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά και με τον πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Μοχάμεντ αλ Μενφ, ενώ ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών θα συναντήσει την ομόλογό του, Νάιλα Αλ Μανγκούς.

Στόχος της επίσκεψης είναι η επανεκκίνηση των σχέσεων των δύο χωρών, ενώ ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναμένεται να επισφραγίσει με την παρουσία του την επαναλειτουργία της ελληνικής Πρεσβείας στην Τρίπολη. Παράλληλα, θα εκφράσει τη στήριξη της Αθήνας στη νέα αρχή που επιχειρείται στη Λιβύη και στην κυβέρνησή της.

Σύμφωνα με πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει την ετοιμότητα της χώρας να σταθεί αρωγός και παραστάτης στο πλαίσιο της ΕΕ και των ΗΕ, στο δύσκολο έργο να οδηγηθεί η χώρα σε αξιόπιστες εκλογές και στην πολιτική ομαλότητα και ανασυγκρότησή της.

«Η Λιβύη κάνει τα πρώτα βήματα για την επαναφορά της κανονικότητας και η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να την ενισχύσει. Απαραίτητη προϋπόθεση για την κανονικότητα είναι να αποχωρήσουν όλα τα ξένα στρατεύματα και οι μισθοφόροι. Σε μια κανονική Λιβύη το τουρκολιβυκό μνημόνιο που φαντασιώνεται το μοίρασμα θαλασσίων ζωνών δεν μπορεί να έχει ισχύ» διεμήνυσε, τη Δευτέρα, από το Βελιγράδι ο Νίκος Δένδιας.

ΚΥΠΕ