You are here

Στη βουλή η συμφωνία των Πρεσπών

13/09/2018 18:28

Την εκτίμηση ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα κατατεθεί προς κύρωση στη Βουλή των Ελλήνων τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του 2019, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.

Όπως σημείωσε ο κ. Βούτσης, όταν και εφόσον εκπληρωθεί όλος ο οδικός χάρτης με τα προαπαιτούμενα που αφορούν την πΓΔΜ, τότε η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή των Ελλήνων.

«Η εκτίμησή μας είναι ότι αυτό το χρονικό όριο μπορεί να είναι ο Φλεβάρης, ο Μάρτης και πως θα υπάρξει μία σαφής – να μην χρησιμοποιήσω την έννοια ευρεία γιατί τη χρησιμοποιούμε πολλές φορές και υπάρχουν προβλήματα από άλλα κόμματα – πλειοψηφία 151, 152, 153 βουλευτών», σημείωσε ο κ. Βούτσης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μην εγκριθεί η συμφωνία».

Ερωτηθείς για τη ρητορική του Πρωθυπουργού της πΓΔΜ, ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε στην πολιτική «μάχη» που δίνει ο κ. Ζάεφ ενόψει του δημοψηφίσματος, διαφοροποιούμενος, ωστόσο, από ορισμένες εκφράσεις αυτής της ρητορικής.

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, ο κ. Ζάεφ «έχει μπροστά του ένα δημοψήφισμα και πρέπει να δώσει τη δική του εκδοχή, τη δική του ερμηνεία και ανάγνωση πάνω στη συμφωνία και τις δικές του επεξηγήσεις στις ευαισθησίες που υπάρχουν σε όλους τους λαούς κι ανθρώπους. Ιδιαίτερα σε αυτή τη χώρα όπου ένα πολύ μεγάλο ποσοστό είναι αλβανικής προέλευσης. […] Κατανοώ με αυτή την έννοια –προφανώς δεν συμφωνώ σε κάποιες εκφράσεις– ότι δίνει μία τέτοια μάχη. Τις τελευταίες ημέρες έχει μειώσει αυτού του τύπου την ρητορική».