You are here

Στην Αθήνα την Παρασκευή ο Επίτροπος Στυλιανίδης για επαφές με την ελληνική κυβέρνηση

18/07/2019 14:40

Στην Αθήνα μεταβαίνει την Παρασκευή ο Επίτροπος αρμόδιος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, για σειρά επαφών με την ελληνική κυβέρνηση σε σχέση με το rescEU και για να απευθύνει ομιλία σε συνέδριο που διοργανώνει το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Στην ομιλία του με τίτλο, "Βιώσιμη Αφρική: μια στρατηγική πρόκληση για την Ευρωπαϊκή Ένωση", ο Επίτροπος θα τονίσει τη σημασία μιας αμοιβαίας επωφελούς εταιρικής σχέσης με την Αφρική στο πλαίσιο μιας ισχυρής συμμαχίας Αφρικής-Ευρώπης, προωθώντας τη σταθερότητα και την ευημερία στην αφρικανική ήπειρο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Επίτροπος Στυλιανίδης θα συζητήσει με τις ελληνικές αρχές για το rescEU - τον ενισχυμένο ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας - που αποσκοπεί στην καλύτερη προστασία των Ευρωπαίων πολιτών από φυσικές καταστροφές, όπως οι δασικές πυρκαγιές.

Όπως ανακοινώθηκε θα πραγματοποιήσει επίσης διμερείς συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμένο και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

ΚΥΠΕ