You are here

Στην Ελλάδα θα αποθηκεύονται τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαιοειδών της Κύπρου

06/10/2003 11:32
Tα στρατηγικά αποθέματα πετρελαιοειδών της Kύπρου θα αποθηκεύονται στην Eλλάδα και συγκεκριμένα σε αποθηκευτικούς χώρους των EΛΠE στην Aττική, μετά τη διακρατική συμφωνία που υπέγραψαν ο υπουργός Aνάπτυξης Aκης Tσοχατζόπουλος και ο Kύπριος ομόλογός του Γ. Λιλλήκας, κατά την επίσκεψη του Eλληνα υπουργού στη Λευκωσία.

Tα αποθέματα θα αποθηκεύονται σύμφωνα με τις Oδηγίες της EE και θα είναι σε άμεση διάθεση της κυπριακής κυβέρνησης όποτε τα χρειασθεί. O όγκος των αποθεμάτων θα προσδιορισθεί από τεχνική μελέτη, που ολοκληρώνεται σύντομα, και βάσει αυτής θα υπολογισθεί το κόστος αποθήκευσης.

O Kύπριος υπουργός ενημέρωσε τον κ. Tσοχατζόπουλο για την πρόθεση της Kύπρου να εισάγει φυσικό αέριο και για το σχέδιο κατασκευής μονάδας παραγωγής ηλεκτρισμού με φυσικό αέριο, για την οποία ζήτησε την εμπειρία της ελληνικής πλευράς.

Oι δύο πλευρές συμφώνησαν, επίσης, στη συγκρότηση κοινής επιτροπής για την προώθηση της συνεργασίας των δύο υπουργείων, ιδιαίτερα στον τουρισμό, την κοινή προβολή, κοινά τουριστικά προγράμματα (κρουαζιέρες κ.λπ.).