You are here

Στην ΕΡΤ η EBU

14/06/2013 06:55
Στο Ραδιομέγαρο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην Αγία Παρασκευή στην Αθήνα θα βρεθούν σήμερα ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU) Ζαν Πολ Φιλιπό και η Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ίνγκριντ Ντελτάρ, οι οποίοι μετέβησαν στην Ελλάδα για να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους εργαζομένους της ΕΡΤ, αλλά και για να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Οι Ντελτάρ και Φιλιπό έχει προγραμματιστεί να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου μέσα από το Ραδιομέγαρο.

Η EBU έχει ήδη απευθύνει επιστολή προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στην οποία ζητά να ανακληθεί η απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ και επισημαίνει την αναγκαιότητα ύπαρξης ανεξάρτητων και δημόσιων ΜΜΕ για την ίδια τη Δημοκρατία.

Η Ένωση έχει δώσει συχνότητα για να μεταδίδεται υπό την μορφή "live streaming" η απεργιακή εκπομπή των εργαζομένων της ΕΡΤ αν και, όπως καταγγέλλουν οι τεχνικοί της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, οι παρεμβολές στην επίγεια συχνότητα 48 από όπου εκπέμπεται το πρόγραμμα είναι συνεχείς.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ έχουν καταδικάσει ήδη με ανακοινώσεις τους το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου και ο Οργανισμός Μέσων Ενημέρωσης Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Επίσης, στο Ραδιομέγαρο παρέστη χθες το απόγευμα ο Ιταλός δημοσιογράφος Φράνκο Σίντι, εκπροσωπώντας την Ιταλική Ένωση Δημοσιογράφων και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, η οποία έχει εκφράσει τη διάθεση να συνεισφέρει σε μιαν προσπάθεια εξεύρεσης κοινά αποδεκτής μέσης λύσης.

Ο κ. Σίντι συμμετείχε στη συνέλευση των εργαζομένων της ΕΡΤ και στην παρέμβασή του είπε ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν αφορά μόνο τους εργαζομένους της και την Ελλάδα, αλλά αφορά όλα τα δημόσια μέσα της Ευρώπης.