You are here

Στην τελική ευθεία η πώληση της Νetmed

22/02/2008 09:17
Θολό τοπίο δείχνει να είναι η διαδικασία πώλησης της Netmed NV, η οποία πλησιάζει προς το τέλος της, καθώς ενδεχομένως σήμερα ή τη Δευτέρα να αποφασιστεί ποια προσφορά θα προτιμηθεί.

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι πληροφορίες που υπάρχουν από διάφορες πηγές είναι αντικρουόμενες μεταξύ τους τόσο όσον αφορά τον αριθμό των συμμετεχόντων στην τελευταία φάση της «δημοπρασίας» όσο και αναφορικά ποιοι είναι αυτοί. Ταυτόχρονα, όμως, φαίνεται ότι υπήρξαν τελικώς προσφορές που πλησίασαν ή ακόμη και ξεπέρασαν τα 500 εκατ. ευρώ που φέρεται ότι ζητούν οι Ολλανδοί και Νοτιοαφρικανοί μέτοχοι της Netmed, κύριο περιουσιακό στοιχείο της οποίας είναι η τηλεοπτική πλατφόρμα της Nova, οι συνδρομητές της οποίας εκτιμάται ότι ξεπερνούν τις 350.000.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Forthnet, τα επενδυτικά funds Apax Partners και Providence, καθώς ο Antenna κατέθεσαν προσφορές, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει αν ένα άλλο επενδυτικό fund, η Cantover, συμμετείχε τελικώς ή όχι. Την υψηλότερη προσφορά φέρεται να έχει καταθέσει η Forthnet, χωρίς, όμως να είναι σίγουρο ότι το ύψος του τιμήματος είναι ο μόνος παράγοντας που λαμβάνεται υπόψη. Σημειωτέον ότι σε περίπτωση που η Forthnet είναι τελικώς η εταιρεία που αποκτήσει τη Netmed, το πιθανότερο σενάριο είναι η εισηγμένη να προχωρήσει σε σημαντική αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, προκειμένου να χρηματοδοτήσει -τουλάχιστον εν μέρει- την εξαγορά.

Σε αυτή την περίπτωση, δεν αποκλείεται να υπάρξει σημαντική αύξηση της συμμετοχής της Emirates International Telecommunications, που είναι αυτή τη στιγμή στο 21% της Forthnet.