You are here

Στις ΗΠΑ μεταβαίνει στις 14 Οκτωβρίου ο ΥΠΕΞ

16/09/2021 06:28

Στις ΗΠΑ αναμένεται να μεταβεί, στις 14 Οκτωβρίου, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για την υπογραφή της ανανεωμένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, επιθυμία της αμερικανικής πλευράς είναι η ανανέωση της Συμφωνίας να πραγματοποιηθεί στη βάση της πενταετούς διάρκειας.

Όπως εξήγησε ο κ. Παπαϊωάννου, το συγκεκριμένο αίτημα της αμερικανικής πλευράς αντιμετωπίζεται θετικά από την Ελλάδα «στο πλαίσιο των εξαιρετικών διμερών σχέσεων, αλλά και με την προοπτική να υπάρχει μια σταθερότητα». Όπως είπε, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των αρμοδίων Υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας των δύο χωρών συνεχίζονται.

Κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, τον Οκτώβριο, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να μετάσχει και στον στρατηγικό διάλογο Ελλάδας – ΗΠΑ, ο οποίος θα λάβει χώρα για πρώτη φορά με φυσική παρουσία μετά τον Οκτώβριο του 2019. Επίσης, ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν.

ΚΥΠΕ