You are here

Στο Κάιρο για επαφές ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Ελλάδας, συναντήθηκε και με Αιγύπτιο ΥΠΑΜ

19/01/2021 11:44

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί από χθες στην Αίγυπτο ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. 

Ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ έγινε δεκτός από τον Υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου, Στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι και τον Αιγύπτιο ομόλογό του Μοχάμεντ Φαρίντ.

Σε δήλωσή του στο Twitter, ο Α/ΓΕΕΘΑ χαρακτήρισε «εξαιρετικά σημαντικές» τις σχέσεις, τονίζοντας ότι «οι στενοί δεσμοί μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Αιγύπτου ενισχύονται συνεχώς».

Εκτενή είναι η αναφορά και του αιγυπτιακού Τύπου στη συνάντηση του Α/ΓΕΕΘΑ της Ελλάδας με τον Υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου.

Η μεγάλης κυκλοφορίας αραβόφωνη «Αλ Αχράμ» τονίζει ότι «ο Υπουργός Άμυνας της Αιγύπτου με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας συζήτησαν διάφορα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος υπό το φως των τρεχουσών περιφερειακών και διεθνών εξελίξεων που αντανακλούν στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή».

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων, και τονίζει η εφημερίδα, ο Υπουργός Άμυνας της Αιγύπτου Στρατηγός Μοχάμεντ Ζάκι εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των αιγυπτιακών και ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε διάφορους τομείς, ιδίως την άμυνα και την ασφάλεια και τόνισε τη σημασία του συντονισμού των στρατιωτικών προσπαθειών μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Από την πλευρά του, ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επιβεβαίωσε την επιθυμία της Ελλάδας να υποστηρίξει τη συνεργασία μεταξύ των αιγυπτιακών και ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, εκφράζοντας την επιθυμία του για περαιτέρω συντονισμό για την επίτευξη των κοινών συμφερόντων των δύο πλευρών, επισημαίνει επίσης η επίσημη ανακοίνωση. 

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Ελλάδας Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος θα επισκεφτεί αύριο την Αλεξάνδρεια όπου θα συναντήσει τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β'.

ΚΥΠΕ