You are here

Στο τραπέζι η συνέχιση της καταβολής του επιδόματος γάμου

14/05/2013 08:14
Αποφασισμένη να υπογράψει, ακόμη και σήμερα, είναι η ΓΣΕΕ νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με όσες εργοδοτικές οργανώσεις δεχτούν να διατηρήσουν, από αύριο, οι επιχειρήσεις-μέλη τους το επίδομα γάμου και τις θεσμικές ρυθμίσεις για τις πρόσθετες άδειες που προβλέπουν οι προηγούμενες ΕΓΣΣΕ για τους αμειβόμενους με τα κατώτατα όρια. Αυτό δηλώνει στην «Η» ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος ενόψει της σημερινής συνάντησης (από τις 10 το πρωί) με τις εργοδοτικές οργανώσεις που γίνεται κάτω από νέα δεδομένα καθώς ο ΣΕΤΕ, η ΓΣΕΒΕΕ και μερικώς η ΕΣΕΕ τάχθηκαν «ανοικτά» υπέρ της διατήρησης του επιδόματος γάμου. Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Α.

Ανδρεάδης με δήλωσή του στην «Η» προανήγγειλε την απόφαση που έλαβε χθες το Δ.Σ του Συνδέσμου να διατηρηθεί το επίδομα, ενώ ανάλογη απόφαση έχει λάβει και η ΓΣΕΒΕΕ. «Ναι» στο επίδομα «έστω κι αν χρειαστεί να περιοριστεί» είπε χθες και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης υπογραμμίζοντας στην «Η» ότι «θα αποτελούσε μια συμβιβαστική λύση να δίνεται το επίδομα κατά το ½, δηλ. 5% στον ένα εργαζόμενο + 5% στον δεύτερο, αν μια επιχείρηση απασχολεί ζευγάρι αμειβόμενων με τα κατώτατα όρια». «Οι μικρομεσαίοι έμποροι στο βαθμό που έχουμε εμπεδώσει τον κοινωνικό μας ρόλο, είμαστε θετικοί στη διατήρηση ενός τέτοιου δικαιώματος των εργαζομένων, ακόμα και εάν χρειαστεί να περιορισθεί για να σωθεί», κατέληξε.

Παρέμβαση υπέρ της διατήρησης του επιδόματος έκανε χθες και το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας «την αναγκαιότητα ενεργούς συμβολής όλων για την υπογραφή της νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης». Να σημειωθεί ότι χωρίς τα κλαδικά επιδόματα (συμπεριλαμβανομένου και του επιδόματος γάμου) που συνολικά έδιναν προσαυξήσεις μισθών 10% έως και 30% θα μείνουν, από αύριο Τετάρτη, και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε 44 κλάδους στους οποίους δεν υπογράφηκαν νέες συμβάσεις στη θέση εκείνων οι οποίες έχουν λήξει.