You are here

Στρατηγική συνεργασία ΟΤΕ - Μυτιληναίου

01/07/2016 09:42
Τη στρατηγική τους συνεργασία στο χώρο της λιανικής αγοράς ανακοίνωσαν χθες δύο από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας, ο όμιλος ΟΤΕ και ο όμιλος Μυτιληναίος.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών, τα καταστήματα Cosmote και Γερμανός θα ξεκινήσουν από τον Ιούλιο να διαθέτουν στους πελάτες τους, ιδιώτες και επαγγελματίες τα πακέτα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της Protergia, η οποία είναι ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα.

Η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι θα αποδειχθεί αμοιβαία επωφελής για τις δύο πλευρές. Από τη μία πλευρά, τα καταστήματα Cosmote και Γερμανός εμπλουτίζουν το χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών που προσφέρουν στους πελάτες τους, εισερχόμενα στον χώρο των πακέτων ηλεκτρικού ρεύματος. Με δεδομένο κιόλας ότι στα καταστήματα Cosmote και Γερμανός διατίθενται πλέον και προϊόντα για το αποκαλούμενο «έξυπνο» σπίτι, είναι προφανές ότι μπορούν να υπάρξουν ενδιαφέρουσες συνέργειες.

Από την άλλη πλευρά, η Protergia επεκτείνει το δίκτυο των σημείων πώλησης και προώθησης των προϊόντων της, καθώς θα διατίθενται σε κάθε γωνία της Ελλάδας μέσα από τα περισσότερα από 450 καταστήματα Cosmote και Γερμανός. Πρόκειται για ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την Protergia, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι έχει καταφέρει να αποσπάσει το 2,2% της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ανταγωνιστές της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η επέκταση των αλυσίδων λιανικής πώλησης προϊόντων ψηφιακών τεχνολογιών και στον χώρο της ενέργειας αποτελεί μία αναμενόμενη εξέλιξη και είναι μία τάση που παρατηρείται ήδη στο εξωτερικό. Ένας λόγος είναι η σύγκλιση που υπάρχει μεταξύ των προϊόντων τηλεπικοινωνιών και ενέργειας, καθώς αποτελούν τις υποδομές πάνω στις οποίες στήνεται το αποκαλούμενο «έξυπνο» κτίριο.

Στη σχετική κοινή ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η μακρά εμπειρία του ομίλου ΟΤΕ στη διάθεση ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών, σε συνδυασμό με τη βαθιά γνώση της ενεργειακής αγοράς και την πολυετή επιτυχημένη δραστηριοποίηση της Protergia του ομίλου Μυτιληναίος, αποτελούν εγγύηση για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των πελατών για ηλεκτρική ενέργεια».