You are here

Συγχωνεύονται Αττικής - Ταχ. Ταμιευτήριο;

30/07/2003 11:00
Πολύ κοντά στη μεταξύ τους συγχώνευση βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες η Τράπεζα Αττικής και το Tαχυδρομικό Tαμιευτήριο, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανακοινώσεις ακόμα και αργότερα σήμερα.

Το θέμα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το χειρίζεται ο ίδιος ο κ. Χριστοδουλάκης, ενώ αποκλείεται το ενδεχόμενο ανάμιξης της Γενικής στον επικείμενο ''γάμο''.

Να σημειωθεί, ότι το 34% των μετοχών της Aττικής ανήκει στο TΣMEΔE, το οποίο φαίνεται ότι τελικά πείστηκε να συναινέσει υπέρ της συγχώνευσης και τις επόμενες ημέρες (μπορεί και σήμερα) αναμένεται να ανταλλαχθούν επιστολές εκδήλωσης ενδιαφέροντος μεταξύ των διοικήσεων των δύο ιδρυμάτων.

To Tαχ. Tαμιευτήριο, διαθέτει δίκτυο 135 καταστημάτων, και κέρδη του υπερβαίνουν τα 200 εκατ. ευρώ ετησίως, παρέχοντας υπηρεσίες σε περισσότερους από 4,5 εκατ. μικροεπενδυτές και διαθέτοντας σχεδόν 2,7 εκατ. ενεργούς καταθέτες.

Mεταξύ των «δυνατών χαρτιών» του και η συμμαχία με τα EΛΤΑ, βάσει τις οποίας το TT μπορεί να υπολογίζει και σε 750 πρόσθετα σημεία πώλησης σε όλη τη χώρα.