You are here

Συλλυπητήρια Σχοινά εκ μέρους Γιούνκερ για τα θύματα της Χαλκιδικής

11/07/2019 15:16

Τα συλλυπητήρια του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στα θύματα του τυφώνα της Χαλκιδικής, μετέφερε σήμερα ο  Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς. Ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος, ο οποίος προσωπικά κατάγεται από την Κασσάνδρα της Χαλκιδικής, επανέλαβε την ανακοίνωση του Επιτρόπου Στυλιανίδη πως η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθεί τις εξελίξεις και η ΕΕ είναι έτοιμη να προσφέρει βοήθεια αν χρειαστεί. Ο αρμόδιος, μεταξύ άλλων και για το νέο σύστημα πολιτική προστασίας rescEU, Επίτροπος δήλωσε ότι "η σκέψη μου είναι με τα θύματα και όλους όσους έχουν επηρεαστεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη Χαλκιδική", εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών.

Σημειώνεται ότι σήμερα ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης πραγματοποιεί ομιλία στο 16ο Διεθνές Συνέδριο στο Batumi της Γεωργίας. Στο περιθώριο των εορτασμών της 10ης επετείου της ενισχυμένης ανατολικής εταιρικής σχέσης, ο Επίτροπος Στυλιανίδης θα υπογραμμίσει τη σημασία που διαδραματίζει η ισχυρότερη πολιτική προστασία και διαχείριση των κινδύνων καταστροφών στη συνεργασία της ΕΕ με τους ανατολικούς γείτονές της.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Γεωργία, ο Επίτροπος Στυλιανίδης θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Γεωργίας, τους Υπουργούς Εξωτερικών και με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης.

ΚΥΠΕ