You are here

Συμφωνία Forthnet για το placement

14/07/2008 08:58
Στη σύναψη συμφωνίας για ιδιωτική τοποθέτηση μετοχών (placement agreement) με τις Merrill Lynch International, Credit Suisse Securities (Europe) Limited και NBG International Limited προχώρησε η Forthnet.

Oπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet κατά 137.556.721,74 ευρώ με την καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων της, η οποία εγκρίθηκε από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της.

Mε βάση τη συμφωνία, οι Merrill Lynch International, Credit Suisse Securities (Europe) Limited και NBG International Limited, ως συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών (Joint Bookrunners), θα καταβάλουν εύλογες προσπάθειες για την εξεύρεση «ειδικών επενδυτών» και άλλων κατάλληλων διεθνών επενδυτών για τη διάθεση νέων μετοχών της εισηγμένης, που τυχόν δεν διατεθούν στους μετόχους που θα ασκήσουν δικαιώματα προτίμησης και προεγγραφής.

Η Συμφωνία Tοποθέτησης δεν συνιστά εγγύηση κάλυψης ούτε αναδοχή τυχόν αδιάθετων νέων μετοχών από τους Συνδιαχειριστές του Bιβλίου Προσφορών, ενώ η τιμή στην οποία θα διατεθούν οι μετοχές δεν θα είναι μικρότερη της τιμής διάθεσης στους παλαιούς μετόχους της, ήτοι 2,57 ευρώ ανά μετοχή.