You are here

Συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου στη Γενεύη

08/11/2019 15:01

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο περιθώριο της συνάντησης που διοργανώνει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, με θέμα τον στρατηγικό διάλογο για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Δένδιας είχε μια χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων με τον κ. Τσαβούσογλου, η οποία εστιάστηκε σε ζητήματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Εν συνεχεία, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Νικολά Ντιμιτρόφ, υπό το φως της πρόσφατης απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να μη δώσει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Κατά τη συνάντησή του με τον κ. Ντιμιτρόφ, ο Έλληνας Υπουργός αναφέρθηκε στη σταθερή και διαχρονική υποστήριξη από την πλευρά της Ελλάδας της ευρωπαϊκής προοπτικής της Βόρειας Μακεδονίας, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη ορθής εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών στο σύνολό της. Επιπλέον, συμφωνήθηκε η ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

ΚΥΠΕ