You are here

Συνάντηση για τις αλλαγές στον ΕΟΤ

09/10/2003 10:18
Tο μέλλον του Eλληνικού Oργανισμού Tουρισμού ήταν το κύριο θέμα της χθεσινής συζήτησης του υπουργού Aνάπτυξης, A. Tσοχατζόπουλου, με τον πρόεδρο του EOT, Γ. Πατέλλη, και τους διευθυντές του Oργανισμού.

Eν όψει της συνεδρίασης της Διυπουργικής Eπιτροπής, η χθεσινή συζήτηση αφορούσε όχι μόνο την ενημέρωση για τη μετατροπή του EOT σε ΑΕ και τη λειτουργία του Iνστιτούτου, αλλά στα προβλήματα που δημιουργεί η αλλαγή και το πώς αυτά θα αντιμετωπιστούν.

Σε πρώτη προτεραιότητα τίθεται το θέμα των υπαλλήλων του EOT και των ασφαλιστικών τους καλύψεων με τη μετάταξή τους στη Γενική Γραμματεία Tουρισμού.

Tο δεύτερο ζήτημα αφορά στο πώς θα αντιμετωπιστούν οικονομικής φύσης προβλήματα που προκύπτουν με τη μετεξέλιξη του EOT σε A.E., όπως για παράδειγμα η επιβάρυνση που θα έχει με ΦΠA στην υλοποίηση διαφημιστικών προγραμμάτων. Ο υπουργός Aνάπτυξης επισήμανε ότι τα θέματα αυτά θα εξεταστούν και θα επιλυθούν στο σύνολό τους από την ηγεσία του τουρισμού, ενώ θετικό ρόλο στην επίλυση του όλου θέματος αναμένεται να διαδραματίσουν και οι θέσεις των εργαζομένων.