You are here

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ζάεφ σήμερα στη Θεσσαλονίκη

14/11/2019 11:02

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ θα έχει, σήμερα, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο της διάσκεψης «Thessaloniki Summit 2019».

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν για την ενταξιακή πορεία της Β. Μακεδονίας, μετά και το πρόσφατο βέτο από τη Γαλλία για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει στον κ. Ζάεφ το ζήτημα της πιστής εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών, ειδικά σε ό,τι αφορά τα μακεδονικά προϊόντα.

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επισημάνει πως πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στη Βόρεια Μακεδονία προκειμένου να έχει την στήριξη της Αθήνας στις προσπάθειες ένταξης. Μάλιστα, η Ελλάδα βρίσκεται σε επαφή και με άλλες ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου να ξανατεθεί το ζήτημα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στη Σύνοδο του Απριλίου.
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο του «Thessaloniki Summit 2019», θα έχει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, ενώ θα απευθύνει ομιλία στο πλαίσιο του επίσημου δείπνου.

ΚΥΠΕ