You are here

Συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου στον απόηχο της μίνι κυβερνητικής κρίσης

21/09/2018 18:52

Συνάντηση είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος. Η συνάντηση των δύο έγινε στον απόηχο της σύγκρουσης που προέκυψε μεταξύ των ΑΝΕΛ και του Υπουργού Εξωτερικών, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά σχετικά με την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος συμφώνησαν ότι αυτή τη στιγμή είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ η ενότητα και η πολιτική σταθερότητα, καθώς η Ελλάδα διανύει την πρώτη φάση μετά από την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.

Σε αυτό το πλαίσιο, συμφώνησαν ότι, κατά την παρούσα στιγμή, κοινός και αδιαμφισβήτητος στόχος είναι η ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας, με την παράλληλη ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και την ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, η άμεση υλοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ και η θεσμική θωράκιση του κράτους απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής.

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, οι κκ. Τσίπρας και Καμμένος συμφώνησαν ότι δεν θα επιτρέψουν να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στο κυβερνητικό έργο και ότι θα επανέλθουν σε αυτό τον ερχόμενο Μάρτιο.