You are here

Συνεδριάζει το ΔΣ της Πειραιώς για να επιλέξει τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας

14/12/2016 12:03
Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς με θέμα την επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας, είναι προγραμματισμένο για το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η διαδικασία των υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας.

Με δήλωσή του ο πρόεδρος του πιστωτικού ιδρύματος Γιώργος Χαντζηνικολάου, είχε επισημάνει ότι «η διαδικασία των υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς, ολοκληρώθηκε με πλήρη τήρηση των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης, στο πλαίσιο που έχουν ορίσει οι εποπτικοί θεσμοί του ευρωπαϊκού συστήματος» προσθέτοντας ότι πραγματοποιήθηκε ένα ακόμη βήμα στην πορεία αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Πειραιώς, με γνώμονα τη σταθερότητα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, τα συμφέροντα των μετόχων και των πελατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιλογή θα γίνει μεταξύ του Χρήστου Παπαδόπουλου -ο οποίος είχε προταθεί και περίπου προ έξι μηνών- και του Άνθιμου Θωμόπουλου, ο οποίος είχε παραιτηθει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς τον Ιανουάριο.